Bas Haan is NVJ-journalist van het Jaar 2015

Geplaatst op: 4 februari 2016

Bas Haan is NVJ-journalist van het Jaar 2015 Journalist Bas Haan is woensdagmiddag in de Raadszaal van het stadhuis in Hilversum door journalistenvereniging NVJ gehuldigd als Journalist van het Jaar. Hij ontving de prijs van vakblad Villamedia voor zijn ‘uitmuntende werk’ in de zogeheten Teeven-deal.

De onthullingen in de Teeven-deal leidden tot het aftreden van de minister en staatssecretaris van Justitie. Haan stelde trots te zijn op de prijs maar benadrukte bij zijn ontvangstspeech dat het geen soloproject was en bedankte zijn collega’s bij Nieuwsuur, waar hij ruim de tijd kreeg het onderwerp uit te zoeken. Maar Haan bedankte bovenal de groep mensen die niet aanwezig waren - de klokkenluiders en andere bronnen die de eerste moedige stap aandurfden materiaal te delen. Haan zegt vereerd te zijn dan hij indertijd benaderd is. Dat de bronnen zich bij een journalist meldden, gaf volgens Haan aan dat er weinig vertrouwen in een route via de officiële kanalen bestond.

Onderzoeksjournalistiek
Villamedia-hoofdredacteur Dolf Rogmans noemde het werk van Haan ‘een fraai voorbeeld van uitstekende onderzoeksjournalistiek’. “Haan toonde enorme vasthoudendheid en had al snel door dat hij een onderwerp te pakken had met een groot maatschappelijk belang”, aldus Rogmans.

Bron: Villamedia

Deel dit artikel:
LinkedIn Twitter Facebook

Andere nieuwsberichten

4 januari 2017, Nieuw: overzichtspagina mediakaarten 2017 in mediadatabase Media Profiler lees verder
4 februari 2016, Wayne Parker Kent lanceert online health magazine lees verder
3 februari 2016, Einde voor FAB Magazine lees verder
Het overzicht van alle berichten van Media Profiler